Website van Kees Haremaker
callplate NL
Mijn radiocall op de vlag van de Beemster

Foto Start Whattsapp bordjesMijn geboorteplaats   125H haremakerijHaremakerij in de Zaanse Schans      oude huis oosthuizen 02Mijn geboortehuis  bontehen 1       
Oliemolen
IPHONE FOTOS 1380Mijn woonplaats  

Het is nu , wij wensen u een fijn verblijf op de site, en een fijne dag.

Beste gast;
Ik ben Kees Haremaker en ben geboren in 1939 in Oosthuizen een dorp gelegen aan de noordoost rand van de polder de Beemster, 25 km ten noorden van Amsterdam, vandaar hierboven de kleuren van de vlag van de Beemster omdat mijn vader ook in deze polder op een boerderij geboren was.

Na mijn lagere schooltijd ben ik naar de ambachtsschool gegaan in Amsterdam-Noord om het vak van automonteur te leren. Na mijn eerste werkgever in februari 1959 verplicht 21 maanden in dienst waaronder 2 maanden in La Courtine.

Tijdens deze diensttijd verkering gekregen met Ella Belgraver en op 28 maart 1962 met haar in het huwelijk getreden. Deze huwelijksverbintenis heeft geduurt tot haar overlijdens datum 19 oktober 2021.

In 1961 in Alkmaar begonnen met de vooropleiding voor de onderwijsbevoegdheid.
gedurende deze opleiding gewerkt als automonteur in Alkmaar.
Voor de opleiding naar Leeuwarden gegaan voor de eigenlijke acte opleiding, waar de practijkacte werd behaald.
Onder tussen met stappen via een paar uren aan de CTS in Drachten, CTS Leeuwarden en de TS Nijlansdijk, naar een volledige functie als docent motorvoertuigen aan een ROC ( Streekschool BBO, later Friesland College) in Leeuwarden.

Door verder studeren aan de Hogere Technische School voor de Autotechniek in Apeldoorn, alwaar de theorieacte werd behaald, en na bijscholingscursussen, opgeklommen naar de 2e graads onderwijs bevoegdheid. 
Inmiddels ook deelnemer in de landelijke examencommissie voor de opleiding van automonteurs, en in de commissie voor de ontwikkeling van nieuwe lesstof.

In 1991 de school inmiddels het Friesland College door een bijna burnout verlaten en als vrijwilliger begonnen bij de Lokale Omroep in Burgum toen nog Radio Tytsjerksteradiel.

Ondertussen met mijn radioprogramma New Age op zondagavond begonnen en nu reeds boven de 1450 afleveringen te hebben gemaakt.
Veel met video bezig geweest voor uitzendingen op het TV kanaal met dorpsfilms uit de gemeente, die dan op de zondag moesten worden uitgezonden vanuit het kopstation van toen nog Telekabel in Leeuwarden, en later regisseur van live TV uitzendingen.
Daar de ontwikkelingen meegemaakt naar de huidige omroep RTVNOF.
In 1961 zijn mijn vrouw en ik lidmaat van de Doopsgezinde gemeente geworden, eerst in de DG gemeente Beemster-Oosthuizen, vervolgens in resp. de Doopsgezinde gemeenten Alkmaar, Leeuwarden en Feanwâlden.
Vanwege vrijwilligers activiteiten bij de kerk en de omroep heb ik in oktober 2018 een Koninklijk 'lintje' uitgereikt gekregen. (zie de film onder de knop privé films)

 Lintje Kees
Mvg Kees